Mellandagsrea 2014 – Stor guide till årets mellandagsrea

Detta är vår lista över butiker som har mellandagsrea 2014. Senaste uppdatering: 13:21 den 25 december 2014.

Bekräftade aktuella mellandagsreor julen 2014:

Kläder, skor och mode

Elektronik, TV, datorer och hobby

Hälsa och skönhet

Hus, hem och inredning

Sport och fritid

Barnkläder och barnprodukter

Hund, katt och husdjur

Resor och hotell

Varje år vet vi att två händelser inträffar efter julaftons slut: det blir ljusare utomhus, och det blir mellandagsrea i butikerna. Denna gigantiska rea-säsong leder ofta till att både konsumenter och handlare blir glada, trots långa köer. Nu, till 2014 års julrea är det dags att skippa de stressiga köerna och göra sina mellandagsklipp på nätet. Vi har samlat de bästa och största nätbutikerna och tagit reda på när de har nedsatta priser på sitt julsortiment. Vi visar även dig även hur många procent de olika reorna är på. Så, här ovanför ser du vår guide till var det är mellandagsrea 2014, det är bara att börja fynda.

Populärare att julhandla på nätet

Att handla sina julklappar på nätet börjar bli mer och mer populärt bland oss svenskar. Förra året uppgav en tredjedel att de planerade att göra sina inköp inför julen via internet. Detta gäller även julrean som kommer efteråt. De senaste årens siffror tyder på att vårt intresse för att bekvämt klicka hem våra klipp på mellandagsrean varor ökar, samtidigt som vår lust att knuffas och gräva i högar av kläder i fysiska butiker minskar. Detta är kanske inte så konstigt ändå.

Ökning med 19% förra året

Det är inte bara att vi mer ofta använder nätet som vår handelsplats när vi shoppar inför och efter den 24 december. Den summa vi spenderar på handeln kring julen är också på uppgång. Enligt Klarna, som du säkert känner igen som faktureringsalternativ i näthandeln, spenderade vi 19% mer än året innan på julklappar via e-handel. Denna siffra är säkerligen också på uppgång nu när det är mellandagsrea 2014, detta eftersom vi nu enkelt kan köpa både klappar och nedsatta varor via vår dator, surfplatta eller till och med genom mobilen. Dessa är även bland de populäraste att handla efter jul. Generellt annars är det kläder som brukar vara den mest populära rean. Faktum är att våra inköp i fysiska butiker inte minskat sedan 1995 innan siffrorna förra året. Snacka om en digital e-handelsrevolution. Hur kommer det då bli 2014? Det ska bli att handla på mellandagsrean via nätet har blivit mer populärtintressant att se. Av att döma kommer trenden fortsätta årets julrea kommer vara den mest nätbaserade som vi någonsin sett. Allt detta är skäl till att vi på Reakoll skapade denna guide, för att vi ska kunna shoppa mellandagsfynd på nätet utan att leta sig galen bland alla sajter.

Mellandagsrea genom åren

Att har rea efter julen har länge varit ett fenomen och en shoppinghögtid världen över. Detta uppstod naturligt i takt med att julhandeln ökade och affärer hade överblivet julsortiment att sälja till billigare priser. Något som dock har hänt på senare år är att handlare i USA har börjat sina reor en månad tidigare så deras julrea är inte riktigt den samma där. Men i Sverige har vi ändå för det mesta hållit kvar vid att vår mellandagsrea börjar strax efter, eller i bland strax före julafton. De klassiska utförsäljningarna i mellandagarna gör att vi som konsumenter snabbt blir sugna på shopping strax efter jul. Vi kan kanske till och med (i hemlighet) byta våra julklappar och köpa nya till ett billigare pris. En strategi som vi gärna inte att den som vi fått klapparna av ska veta.

Stressigt att handla kring jul

Ett annat faktum från vårt land är att vi upplever en stor stress inför julhandeln. Detta kommer från en undersökning gjord av Tradera och Ebay, vilka båda ingår i samma stora koncern för auktionssajter. Detta gör att alternativet att handla sina jul- och reavaror på nätet känns som ett mindre stressigt alternativ, vilket många är tacksamma för. I dessa fall är guiden ovanför en bra resurs att ha för att “stressa ned” under mellandagarna och ändå göra sig bra klipp. Så kan man vara lugn och väl förberedd inför nyårsfirandet, vilket även det kan bli stressigt för många svenskar. mellandagsrea 2013Historiskt sett är det några kategorier av produkter som är som mest intressanta runt jul. Det vi vill hitta billigt på mellandagsreorna är främst kläder, datorer, elektronik, tv och inredning. På senare år har några riktigt heta produkter regerat marknaden och kommer nog även att göra det under 2014 med all säkerhet, nämligen – surfplattorna. iPads och andra av dessa mer och mer populära apparater anses vara bland de bästa möjliga rea-fynden. Detta är kanske inte så konstigt då de var årets julklapp för några år sedan. Vad som än blir det detta år återstår att se, men vad det än blir så kommer den vara ett hett köp efter jul.

Prognos för årets rea

Hur kommer det då se ut i år? Vi förutspår en stor ökning av antalet köp och mängden pengar som läggs på julrean. Vi ser också att nätköpen kommer bli fler samtidigt som om varuhusen kommer ha färre kunder. Detta är ingen avvikande åsikt från den som allmänt gäller, men vi stödjer den till hundra procent. Som konsument kan du dra nytta av detta genom att gå igenom sortimenten hos nätbutikerna och se om det är något som du kan fynda. Det bästa är att du kan göra det hemifrån, utan att stressa. Som vi sagt tidigare så hoppas vi att vår guide kommer hjälpa dig hitta rätt och fynda smart.

2014 års mellandagsrea störst hittills

När vi börjar prata försäljningsrekord måste man också prata om sortimentsrekord. Vi tror att båda dessa kommer slås för e-handeln denna säsong. Så i kort, du kommer ha mer att välja bland, samtidigt som fler kommer handla. Så var ute tidigt om du verkligen vill göra ett rea-klipp. Faktum är att med denna förändring i köpbeteende i Sverige är det bra att lära sig snabbt hur man gör en bra affär, så du kan vara först på bollen när de stora reorna, som årets mellandagsrea startar. Var beredd på en stor internetrush på saker som kläder och elektronik, för det är där alla kommer vilja göra sina rea-klipp nu och även nästa år 2014. I denna guide har vi tagit upp det mesta som man kan tänkas veta om mellandagsrean denna jul. Vi hoppas att du känner att du fått den information du behöver för att göra dina klipp på nätet i år. För mer reor under hela året, kolla in våra kategorier överst på sidan. Varmt välkommen tillbaka.

En kommentar

Kommentera

Vi publicerar ej din mailadress De markerade fälten är obligatoriska *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Till sidans början